20090113

ugle

jeg liker å gå til skolen om morgenen, men i dag hadde jeg en traumatisk tur.
det startet med at jeg plugget inn øreproppene, satt på ipoden og begynte å traske. etter ca tre minutter gikk jeg forbi neubert på shell, men ingen skade skjedd enda.
så.. da jeg var kommet forbi hasle skole skjedde det noe drastisk.
ut fra de nye stygge leilighetene på tiedemannsjordet kom det to ugler [nærmere forklart: to korte, mandelformede (tenk en mandel som står på spissen!), 48 år gamle damer med nesten lik jakke og lik ryggsekk]. de gikk inn på fortauet foran meg og begynte å vagge sammen, side om side. tenkte for meg selv at dette skulle gå fint.. "de kunne jeg lett passere uten problemer".
men etterhvert som de gikk foran meg merket jeg at deres gangtempo var prikk likt mitt.
[veldig uvanlig i mitt tilfelle ettersom jeg alltid går forbi alle på veien til skolen. fakta]
dette betydde da at jeg må gå bak dem hele veien de også skulle.. og det takler jeg ikke. liker ikke å ha folk gående [værtfall ikke vaggende!!] foran meg på vei til skolen. ødelegger konsentrasjonen om musikken. så jeg tenkte som så at jeg skulle prøve å øke tempoet en smule for å traske forbi dem i en fart. gikk ikke. nyttesløst.
i min store fortvilelse la jeg ikke merke til at vi hadde kommet ganske langt på vei og PLUTSELIG var vi kommet helt til munch-museet.
der jeg fant en snarvei. jeg skulle vinne kampen mot uglene med sekk. jeg løp, beina rettere sagt. forbi en hekk og ned en trapp.

og vet dere hva..

der gikk [vagga] de. foran meg igjen! det var i dag, den 13. januar, jeg møtte mine overkvinner på skoleveien. husker ikke én av sangene jeg hørte på .. ikke én. takket være jævla uglekjærringer. jeg gav opp og lot de føre ann på vei forbi botanisk hage og mot hausmannsgate. og uten at jeg merket det var de plutselig borte.. de hadde vagget seg over gaten heading town.
ansiktsutrykket mitt og lettelsen var ubeskivelig. jeg var fri.

hvem var disse kvinnene [uglene]? var de kjærester? søstre? hvor skulle de? hvor jobber de? vil jeg noen gang få møte de igjen? og hvor har de lært denne vugge-taktikken?

tips sendes til:
andreawonders@gmail.com

2 kommentarer:

a e sa...

omg!!
høres desverre ut som moren til dina og hun naboen der ja.
det er jo litt slemt å skrive et så langt innlegg og kalle ha for ugle! og ikke minst, vagglingen.
æsjameg.
men når du først er i gang med å erte, så burde du skrive om gressklippingen hennes også..

dina & andrea sa...

moren til ane har bob.