20100608

evert taube


5. Försommarkvällar när man går ensam på gatan, lyssnar på en ny favoritlåt och andas in de första sommardofterna som är precis överallt och tar några hemliga danssteg i takt med musiken och tänker att livet är nästan som en musikal.


12. Plocka blåbär på landet med sin lillebror som man vet kommer att bli en hopplös tonåring om bara en månad eller kanske två.

17. När man fortfarande var mellan barn och tonår och satt hemma en fredagskväll med utsträckta ben i en soffa och ens syskon satt på golvet och åt chips och en mamma i soffan mittemot och man tänkte att alla andra tuffa som åker skateboard därute i fredagsnatten kan ju bara vara.


34. Lära sig en svår låt utantill och sedan råkar den sången komma på när man är på en hemmafest och man sjunger hela utan problem och alla applåderar och man själv låtsas som om det var väl som vad som helst.

43. Säga till någon för allra första gången att man älskar dem och båda är lite fulla och man kramas jättelänge och grovhånglar på en parkbänk mitt i sommarnatten i minst fyra timmar.

47. Pojkar som biter sig i läppen och tittar en i ögonen.


73. Färskt lösgodis.

80. Fika med sin mormor och fråga hur hon var när hon var ung.

88. De där gångerna då man känner sig nöjd med sin kropp.


101. Varna att man är förkyld men bli upphånglad ändå.

109. Scenen i filmen Grease när John Travolta första gången syns i bild och vänder sig om med en cigg i mungipan.


bilder: flickr, tekst: niotillfem

Ingen kommentarer: